Gevulde courgette rolletjes
Is het geen plaatje?
Ik vind het altijd zo uitnodigend als je iets op tafel zet dat er aantrekkelijk uitziet.
Mensen zijn dan veel eerder geneigd om lekker op te scheppen en mee te eten. Heerlijk! Daar doe je het tenslotte voor hè?!
Deze courgette rolletjes vulde ik met een mengsel van ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas.
Een beetje tomatensaus op de bodem maakt het helemaal af.
De Ingrediënten: Voor 3 personen
2 courgettes
1 bakje à 250 gram ricotta
200 gram spinazie, diepvries, ontdooid
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
snufje peper een zout
1 pakje à 350 gram Tomato Fritto van Heinz
Optioneel een paar blaadjes basilicum ter decoratie
En zo maak je het:
Snij de courgettes in lange repen met de kaasschaaf.
Verwarm de oven voor op 180gr. C.
In de tussentijd roer je de ricotta door de spinazie en voeg de de geraspte Parmezaan toe.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de Tomato Fritto over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Neem de courgette repen erbij en leg op een hoek een flinke eetlepel van het spinazie/kaasmengsel. Rol voorzichtig op.
Leg ze mooi gerangschikt in de tomatensaus.
Heb je nog wat van het spinazie/kaamengsel over, verdeel dit dan gewoon over de rolletjes.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Verdeel optioneel de blaadjes basilicum er over en serveer direct.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties