Parelcouscous met kerrie en sinaasappeldressing
Voor een snelle maar voedzame salade grijp ik al gauw naar couscous of in dit geval parelcouscous.
In de tijd dat de couscous welt of kookt kun je de andere ingrediënten snijden en hakken.
Daarna kun je vrijwel meteen aan tafel.
Deze keer werd het een parelcouscous salade met kerrie en sinaasappeldressing.
Die combinatie is echt verrukkelijk!
De ingrediënten: Voor 2 personen
2 eenpersoons zakjes Lassie parelcouscous
2 sinaasappels (1 uitgeperst, 1 in partjes gesneden)
2 handen vol rode druiven gehalveerd
1 handje vol feta in blokjes
1 kleine wortel in lange linten gesneden (met de dunschiller)
Een paar takjes munt. Alleen de blaadjes fijngesneden.
(Laat een paar blaadjes heel om te garneren)
Een handje peterselie fijngehakt
Kerriepoeder
1 kneepje citroensap
1 theelepel honing
peper en zout
En zo maak je het:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. voeg een opgehoopte theelepel kerriepoeder toe aan het (kook)water.
Maak dan de dressing door de volgende ingrediënten te mengen:
Het sap van 1 sinaasappel, de honing, 1 opgehoopte theelepel kerriepoeder, het citroensap en peper en zout.
Snij en/of hak de overige ingrediënten.
Laat de couscous even afkoelen.
Voeg alle andere ingrediënten toe en als laatste de dressing.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met een paar blaadjes munt.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties