Gevulde pastaschelpen
Is het geen plaatje?
Ik vind het altijd zo uitnodigend als je iets op tafel zet dat er aantrekkelijk uitziet.
Mensen zijn dan veel eerder geneigd om lekker op te scheppen en mee te eten. Heerlijk! Daar doe je het tenslotte voor hè?!
Deze pastaschelpen vulde ik met een mengsel van ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas.
Een beetje tomatensaus op de bodem maakt het helemaal af.
De Ingrediënten: Voor 4 personen
250 gram pastaschelpen
1 bakje à 250 gram ricotta
200 gram spinazie, diepvries, ontdooid
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
snufje peper een zout
2 pakjes à 350 gram Tomato Fritto van Heinz
Een paar blaadjes basilicum ter decoratie
En zo maak je het:
Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze vooral niet té gaar, want ze gaan straks ook nog de oven in.
Giet af en laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180gr. C.
In de tussentijd roer je de ricotta door de spinazie en voeg de de geraspte Parmezaan toe.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de Tomato Fritto over de bodem van een ovenschaal.
Neem de schelpen erbij en vul ze met het spinazie/kaasmengsel.
Leg ze mooi gerangschikt in de tomatensaus.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Verdeel de blaadjes basilicum er over en serveer direct.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties