Salade met perzik, halloumi en munt
We blijven voorlopig nog even in het salade thema, want zeg nou eerlijk, met dit weer kun je daar toch geen genoeg van krijgen!?
De ingrediënten: voor 4 personen
olijfolie om te bakken
1 pakje halloumi, naturel, in plakjes
1 snufje chiliflakes
1 eetlepel honing
3 perziken in partjes
Voor de salade:
4 flinke handen sla naar keuze.
10 blaadjes munt, fijngehakt
20 snoetomaatjes, gehalveerd
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel dille gedroogd
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de halloumi op een zacht vuurtje totdat deze goudbruin begint te kleuren.
Verdeel er de chili flakes en de honing overheen en laat rustig bruin worden. Vergeet ze ook niet om te draaien.
Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant.
In de zelfde pan bak je nu de perzik om en om aan.
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Verdeel de sla over de borden. Doe de munt erbij.
Giet de dressing er overheen en leg de halloumi en de perzik partjes erbij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties